Lär dig grunderna i webbutveckling

Webbutveckling är processen att skapa och underhålla en webbplats. I denna process ingår att skriva kod och markup, och kan inkludera användning av innehållshanteringssystem. Med dessa system kan du enkelt göra ändringar i webbplatsens innehåll. Även om du inte har någon erfarenhet av att bygga webbplatser kan du lära dig grunderna i webbutveckling med dessa system.

Webbutveckling är ett yrke som växer snabbt. Enligt Bureau of Labor Statistics förväntas antalet nya jobb inom detta område öka snabbare än genomsnittet under det kommande decenniet. Denna tillväxt beror till stor del på den växande e-handeln och behovet av funktionella webbplatser. Även om en formell utbildning rekommenderas är den inte nödvändig. Många webbutvecklare på nybörjarnivå är självlärda. En stark portfölj kommer att validera dina färdigheter för arbetsgivare.

En webbplats har två delar, en frontend och en backend. Frontend är den del som användarna ser direkt, medan backend är den del som är osynlig för dem. Dessa två delar arbetar tillsammans för att lagra information och se till att frontend fungerar korrekt. Utveckling av backend innebär att man skriver kod för att webbplatsen ska se ut och fungera korrekt.

Jobb inom webbutveckling är mycket eftertraktade och internet går ingenstans. Faktum är att det är det främsta sättet att kommunicera, forska, utbilda och underhålla miljarder människor runt om i världen. Det förväntas växa med 13 % under det kommande decenniet.

Lär dig grunderna i WordPress-utveckling

Om du vill utveckla WordPress-applikationer är det viktigt att känna till de grundläggande begreppen för webbutveckling och de olika verktyg du behöver. När du väl lärt dig grunderna är WordPress-utveckling mycket lättare att lära sig. Det kan liknas vid att lära sig spela ett instrument, till exempel ukulele eller gitarr. Om du har spelat gitarr i flera år vet du att det krävs en del övning för att fullända instrumentet. På samma sätt krävs det också övning för att lära sig att köra en lastbil.

En WordPress-utvecklare kan skapa ett tema som återspeglar det önskade utseendet och känslan på en webbplats. Förutom WordPress-temafiler kan han också använda PHP-mallar. Beroende på projektets komplexitet kan en WP-utvecklare använda specialiserade verktyg och API:er från tredje part för att förbättra funktionaliteten på en webbplats.

De färdigheter och kunskaper du behöver för att börja utveckla WordPress-webbplatser omfattar PHP, skriptspråket som WordPress använder, samt MySQL-databasen. Med dessa kunskaper kan du skapa både interaktiva och statiska webbplatser. Du behöver också förstå PHP och MySQL, databaserna som WordPress använder. Det är en bra idé att uppleva WordPress innan du utvecklar en webbplats med hjälp av det för att få en bättre förståelse för processen.

Plugins är tillägg som lägger till funktionalitet till WordPress. De ändrar backend och frontend. Till exempel kommer ett plugin som lägger till Twitter-knappar att skapa en ny inställningssida på baksidan och lägga till en Twitter-knapp widget på frontend. WordPress-utvecklare kan också skapa anpassade teman och insticksprogram. Det rekommenderas dock inte att installera WordPress på en levande värd, eftersom de flesta servrar redan är inställda för WordPress-projekt.

Användning av WordPress-plugins

WordPress-plugins utökar funktionaliteten på din webbplats och gör den lättare att hantera. Dessa tillägg består av PHP-kod och andra tillgångar. De kan göra allt från att visa länkar till dina senaste inlägg till att skapa ett fullfjädrade supportbiljettsystem eller en kundportal. Plugins är gratis och kan laddas ner från WordPress.org:s plugin-katalog.

När du har laddat ner ett insticksprogram måste du aktivera det innan du kan använda det på din webbplats. Du kan också manuellt aktivera eller inaktivera ett insticksprogram. Du bör dock komma ihåg att WordPress inte ger någon garanti för dess säkerhet. Ett dåligt kodat insticksprogram kan orsaka problem med din webbplats.

  • WordPress-plugins är ett utmärkt sätt att förbättra din webbplats funktionalitet och lägga till viktiga funktioner.
  • Även om WordPress redan erbjuder en del standardfunktioner, till exempel publicering av visuellt innehåll, saknas vissa viktiga funktioner som hjälper till att engagera dina besökare.
  • Plugins för WordPress hjälper dig att förbättra kvaliteten på ditt innehåll, förbättra webbplatsens utseende, främja din konverteringsstrategi och få dina besökare att komma tillbaka.

För att installera ett insticksprogram på din webbplats ska du kontrollera att insticksprogrammet är kompatibelt med det tema du har. Du kommer att märka kompatibilitetsproblem när ett nytt insticksprogram krockar med din nuvarande WP-version eller ditt nuvarande tema. Du kan också stöta på konflikter mellan två insticksprogram, vilket kan orsakas av olika versioner eller överlappningar i deras funktioner. Premiumplugins kommer dock med löpande support, handledning och uppdateringar för användarna.

Det här inlägget postades i Bloggen. Bokmärk permalänken.